Celem przetwarzania danych jaki realizuje Administrator jest realizacja działalności biznesowej przez Administratora w tym:

  • sprzedaż produktów i usług;
  • zapewnienie bezpieczeństwa usług, które świadczymy;
  • windykacja należności, prowadzenie postępowań sądowych, arbitrażowych i mediacyjnych;
  • prowadzenie analiz statystycznych i przechowywanie danych dla celów archiwalnych;
  • spełnienia przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa;
  • podejmowanie działań marketingowych, oferowanie produktów i usług oraz zapewnienie należytej obsługi Klientów;
  • zakup produktów i usług oraz poprawna realizacja zawieranych umów;

Kategoriami odbiorców, którym możemy udostępnić Państwa dane osobowe, są podmioty świadczące nadzór nad oprogramowaniem przetwarzającym dane osobowe, podmioty świadczące usługi księgowe, doradztwa prawnego lub usługi ochroniarskie oraz, kiedy jest to niezbędne do realizacji usługi, podmiotom świadczącym usługi projektowe. Dane osobowe mogą być przekazane do państwa trzeciego w związku z korzystaniem z rozwiązań chmurowych, na podstawie standardowych klauzul ochrony przyjętych przez Komisję Europejską oraz przy zapewnieniu odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa.

Państwa dane będą przetwarzane na podstawie umowy, zawartej pisemnie lub jako zlecenie realizacji usługi, a w przypadku działań marketingowych, na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora, jakim jest pozyskiwanie klientów i sprzedaż produktów i usług.

Dane będą przechowywane przez okres istnienia Państwa relacji biznesowych z Administratorem, a w przypadku działań marketingowych, do momentu wyrażenia sprzeciwu.

Przysługuje Państwu prawo dostępu do informacji oraz ich sprostowania. Mają Państwo prawo do żądania usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych. Mogą Państwo skorzystać z przysługujących praw kontaktując się z Administratorem przez powyższe dane kontaktowe. Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Podanie danych jest dobrowolne, jednak niezbędne do zrealizowania celu. Jeśli nie podawali Państwo nam danych osobowych, pozyskaliśmy je wówczas z ogólnodostępnych źródeł, takich jak strony internetowe Państwa firm lub zakupionych baz od firm marketingowych.

W ramach realizowanego przetwarzania nie występuje profilowanie.